Sazino

سازه چادری

سازه چادری

سازه چادری

سازه چادری و پارچه ای و بهره گیری از آن تغییرات کارآمد و مفیدی را ایجاد کرده است. این سازه که امروزه با نام های سازه های پارچه ای یا سازه های قشایی نیز شناخته می شوند، به دلیل داشتن ویژگی هایی منحصر به فرد، بسیار مورد توجه فعالان حوزه ساخت و ساز قرار گرفته اند. داشتن ویژگی هایی همچون سبک بودن، داشتن دوام و طول عمر بالا، مقاومت، انعطاف پذیر بودن در جهت ساخت اشکال متفاوت و ..موجب شده است که از آنها در انواع پروژه های اداری، تجاری، تفریحی و ورزشی مانند سایبان کنار استخر و پارک ها، آلاچیق ها، زمین های ورزشی و…استفاده گردد.
لازم به ذکر است که بدانیم، ویژگی های سازه چادری همچون مقاومت و دوام و… پیرو خواص مکانیکی و فیزیکی و میزان کیفیت، مواد و مصالح به کار رفته در آنها است. علی رغم اینکه امروزه بسیاری از کشورهای اروپایی و کشور های واقع در حوضه خلیج فارس، این پوشش ها را از شرکت های سازه های پارچه ای تهیه و به میزان زیادی به استفاده از این نوع سازه ها روی آورده اند. در کشور ما به علت اهمیت طراحی معماری این سازه ها و حساسیت زیاد مهندسی ساختشان، میزان استفاده از آنها به میزان زیادی، کاهش داده است.

خرید سازه چادری

تاریخچه تولید سازه چادری

از ابتدای حیات بشر در زمین، انسان های اولیه با استفاده از انواع سازه های پارچه ای دست ساز، برای حفط جانشان، پناهگاه می ساختند. قدیمی ترین سازه چادری کشف شده به ۴۴۰۰۰ پیش تعلق دارد که مرتبط با کوچ نشینان سیبریایی است که با استفاده از استخوان و پوست حیوانات و چوب ساخته شده است و به علت قرار گرفتن در منطقه سردسیر، بقایای آن تا امروزه باقی مانده است. در طول تاریخ، اولین سازه پارچه ای مبتنی بر اصول طراحی مهندسی، توسطولادیمر شوخوف ساخته شد. او تمامی حالات ممکن در مورد تغییر حالات احتمالی سازه، که ناشی از تنش های وارده بر آن بود را محاسبه و با توجه به موارد گوناگونی همچون میزان فشار و کشش، این سازه را طراحی کرد. سپس فرای اتو، از این سازه برای مسقف کردن استادیوم مونیخ استفاده نمود.
در کشور ما نیز، تاریخچه بسیار غنی درباره انواع این نوع سازه ها، به خصوص در مناطق عشایر نشین و کوچ نشین، وجود دارد.

قیمت سازه چادری

انواع سازه چادری

عموما این سازه ها به سه بخش تقسیم می شوند. سازه کششی: سازه های کششی به علت سبک بودن از سازه های بسیار پرکاربرد به حساب می آید زیرا می توان از آن ها، برای مسقف کردن پروژه ها، درابعاد و اشکال بزرگ، استفاده نمود. از طرفی، این سازه ها به علت داشتن خاصیت کشتسانی بالا، دارای قابلیت های بسیار زیادی همچون فرم دهی به اشکال متفاوت، اشاره نمود. سازه های مخروطی: مهم ترین مکان برای به کار بردن سازه های مخروطی، مکان هایی است که نباید آب باران در آنها نفوظ کند(علت ضد آب بودن این سازه ها، دارا بودن راه خروج آب است). سازه مخروطی، خود نیز دارای انواع متفاوتی است که آلاچیق های VIP از مشهور ترین نمونه های آنها است.
سازه زین اسبی : مهم ترین مکان برای به کار بردن سازه زین اسبی، مکان هایی می باشند که ما به سطح بالای سایه نیازمندیم و لذا این سازه عمدتا در پارکینگ ها و سالن های بزرگ و همچنین در فضاهای داخلی برای طراحی و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

مزیت های سازه چادری

سازه چادری بسیار سبک هستند و بار زیادی را به ساختمان اضافه نمی کنند. استفاده کردن از این سازه به علت داشتن قیمت مناسب، هزینه هارا به میزان قابل ملاحظه ای، کاهش می دهد.این سازه ها علی رغم گرفتن حجم قابل توجه ای از اشعه و گرمای نور خورشید، میزان روشنایی فضاهای داخلی را کاهش نمی دهند و از میزان شفافیت محیط نمی کاهند. سازه چادری، دارای قابلیت ضد آب بودن می باشند و لذا ما می توانیم با میزان ستون و اتصالات پایین، سقفی مقاوم در برابر آب، نم و رطوبت ایجاد کنیم. از دیگر مزایای استفاده از این سازه ها، می توان به دوام ومقاومت بالا در برابر آسیب و خراش اشاره کرد. ما می توانیم با استفاده از این سازه، فضاهای بسیار بزرگی را در مدت زمان های کوتاه، مسقف کنیم. یکی دیگر از مزایای مهم استفاده ازاین سازه ها، جذب اشعه مضر و فرابنفش نور خورشید است. شرکت سازه های پارچه ای نقش بسیار زیادی در طراحیو اجرای یک سازه چادری دارد.

بیشتر بخوانید  تولید سازه چادری

ساخت و طراحی سازه چادری

معایب سازه چادری

سازه چادری همانند دیگر مصالح و محصولات موجود در جهان، در کنار مزایای گوناگونشان، معایبی نیز دارند. یکی از معایب این سازه ها، عدم اطمینان از میزان مقاومت و ایستادگی این سازه ها در برابر بلایای گوناگون همچون طوفان ، احتراق، خراشیدگی و … است مثلا در صورتی که این سازه از کیفیت مناسبی برخوردار نباشد، در برابر آتش سوزی مقاومت پایینی را از خود نشان می دهد و حتی ممکن است که باعث افزایش میزان احتراق شود. از جنبه دیگر، در شرایط آب و هوایی گوناگون، ما برای به تعادل رساندن دمای محیط، به میزان انرژی بالایی نیازمندیم. استفاده کردن ازاین نوع پوشش برای فضاهای کوچک، صرفه اقتصادی ندارد و ممکن است هزینه ای بین سه تا چهار برابر را برای ما ایجاد کند. در مواردی ممکن است که، استفاده کردن از سازه چادری، موجب وارد شدن بار اضافی به پروژه و در نتیجه لزوم ساخت یک سازه پشتیبان برای حمل این بارها شود.

طول عمر سازه چادری کششی چند سال است وابسته به چه عواملی می باشد؟

با توجه به این که صنعت تولید پارچه‌های کششی همواره در حال به روزرسانی است و با نگاه به سابقه پروژه‌های صنعتی که بعضاً 50 سال پیش با پوشانه‌ های شرکت های برتر اروپا ساخته و نصب شده می ‌توان به طول عمر مفید غشاء هایی که امروزه در سال 2022 به بازار عرضه می گردد بسیار امیدوار و خوش بین بود یعنی تصور عمر مفید 50 سال بسیار واقع بینانه و دست یافتنی می باشد. پس از موضوع حساس کیفیت غشاء پوشانه پارچه ای عوامل متعدد دیگری بر دوام و طول عمر سازه چادری کششی دخیل است از جمله مهمترین عامل در طول عمر سازه پارچه ای را در زیر برای تان لیست کرده ایم:

  • اول، کیفیت جوش پوشانه پارچه ای.
  • دوم، کیفیت مجری و دوزنده پارچه.
  • سوم، کیفیت جوش اجزاء فولادی سازه در مواقع بحرانی.
  • چهارم، پوشش گالوانیز اجزاء فولادی سازه.
  • پنجم، طراحی صحیح سازه فلزی پشتیبان سازه چادری کششی.

کیفیت تست حریق در سازه‌های چادری به چه صورت است؟

هیچ ماده‌ای در جهان هستی نسوز نمی باشد بلکه مواد مختلف سطح آستانه حریقشان با هم تفاوت دارند. حتی فولاد هم در نقطه مشخصی شعله ور می ‌شود هیچ یک از استانداردهای حریق در دنیا نشانه نسوز بودن نبوده؛ بلکه استانداردهای حریق صنعت پی وی سی و چادر تنها موید موارد ذیل است:

  • اول، جلوگیری از ریزش قطرات مذاب و شعله ور در فضای زیر سازه چادری.
  • دوم، حاوی ماده خود خاموش کن.
  • سوم، جلوگیری از گسترش زبانه ی آتش در سطح پارچه های به کار رفته در سازه های پارچه‌ای.
  • چهارم،‌ عدم انتشار گازهای خفه کننده در فضای زیر سازه غشایی.

پیش بینی های مورد نیاز نصب سازه چادری چه هستند؟

همه چیز به این بستگی دارد که ساختمان محل نصب در چه مرحله‌ای از ساخت یا بهره برداری است. بهترین زمان برای بهترین و دقیق ترین پیش بینی‌ها، زمان طراحی اولیه اسکلت پروژه است. در این صورت شما می ‌توانید سر ستون های روی بام را متناسب با نیروهای ستون سازه های پارچه ای کششی طراحی و مهندسی و به شکل کاملا بهینه از وضع سازه موجود استفاده کنید. ولی برای پروژه‌های در حال بهره برداری محدودیت‌های بسیار زیادی وجود دارد.

پیش بینی‌های سازه‌ایی: نصب بیس پلیت های مناسب در نقاط مناسب نیز از حیث مهندسی سازه پارچه‌ای و هم از حیث معماری فرم و مدل سازه پارچه‌ای. بهترین نقطه برای نصب بیس پلیت ها در سازه چادری کششی، نصب بیس پلیت ها بر روی سر ستون ها و یا احتمالا نقاط غیر بحرانی تیرهای اصلی می باشد.

بیشتر بخوانید  آلاچیق چادری

پیش بینی ‌های تاسیساتی: کارگزاری خروجی آب در کف یا کانیبوها بهتر است در نقاط مناسب که آب باران از سطح پارچه ای بر روی بام تخلیه می شود این پیش بینی ها صورت پذیرد تا در طول بهره برداری مزاحم فضای زیر سقف نباشد. کارگزاری کابل های برق روشنایی هم از موارد مهمی است که برای یک اجرای دقیق و زیبا کاربرد دارد.

زمان مورد نیاز برای طراحی، ساخت و نصب سازه چادری:

  • اول، برداشت اولیه 3 روز پس از ثبت خرید.
  • دوم، طراحی معماری پوشانه پارچه ای برای گرفتن تاییدیه کارفرما 10 روز زمان.
  • سوم،‌ طراحی و مهندسی پوشانه پارچه ای و سازه فولادی پشتیبان 14 روز زمان.
  • چهارم، طراحی و مهندسی بیس پلیت ها و فونداسیون 5 روز.
  • پنجم، ساخت سازه فولادی از یک هفته تا 2 ماه (بسته به سایز پروژه دارد)
  • ششم، ساخت پوشانه پارچه ای از 2 هفته تا یک ماه (بسته به سایز پروژه دارد)
  • هفتم، نصب سازه فلزی از 2 هفته تا یک ماه(بسته به سایز پروژه دارد)
  • هشتم، نصب پوشانه پارچه ای از 2 روز تا 2 هفته (بسته به سایز پروژه دارد)

چه عواملی سبب آب ندی دقیق و کامل یک سازه چادری می ‌شود؟

بهترین پاسخ برای این پرسش شیب بندی مناسب است. ما همیشه معتقدیم تا حد امکان 98 درصد باید شیب بندی اتصالات و جزئیات به نحوی باشد که آب جمع آوری شده سطح سقف بر روی سطح پایین تر سر خورده و همین روند تا رسیدن به داخل آبراه دنبال شود.

انواع سازه های چادری از نظر فرم سازه:

در ادامه تنوع فرم های سازه پارچه‌ای را به شکل اجمالی معرفی خواهیم کرد:

اول، سازه قوس:

به طور معمول در این فرم‌ از سازه از دو قوس با انحنای مخالف در دو جهت استفاده می ‌شود تا مقاومت سازه چادری در برابر بارهای ثقلی و مکشی باد تامین گردد.

دوم، سازه موج:

این فرم دالبری‌ شکل سازه چادری بوده که متشکل از فرورفتگی و برآمدگی‌های متناوب می باشد و در این حالت از سازه پارچه ای به منظور ایجاد انحناها و خطوط تیز از کابل ‌های پیش ‌کشیده شده به کار می رود.

سوم، سازه مخروطی:

سازه های پارچه ای مخروطی از بهینه ترین و پایدارترین فرم باربری در میان فرم های دیگر سازه های چادری هستند. شکل مخروطی سازه چادری های مخروطی متصل به پایه مرکزی بوده و در صورت نیاز به محدود نشدن زاویه دید زیر سازه چادری، می توان پایه مرکزی سازه چادری را حذف و ستون سازه چادری مخروطی شکل را معلق اجرا کرد.

چهارم، سازه زین اسبی:

به خاطر حداقل مصرف استراکچر فولادی و پارچه، به آن لقب اقتصادی ترین و ارزان ترین سازه چادری داده اند. در این نوع از سازه، سطوح بار وارد شده به وسیله ی گوشه ها منتقل می گردد. در این سطوح، دو گوشه به سمت بالا و دو گوشه به سمت پایین خواهند بود. گوشه های بالا به منظور انتقال نیروهایی به سمت پایین و گوشه های پایین برای انتقال نیروهایی به سمت بالا عمل خواهند کرد.

مراحل نصب سازه

در ابتدا با توجه به نوع کاربری فضای مورد نظر، نوع سازه چادری و شرکت سازه های پارچه ای مورد نیاز انتخاب می گردد. پساز فراهم کردن سازه مورد نظر از تولید کننده سازه های پارچه ای مکانی را که سازه را برای آن تهیه نموده ایم، از جهات گونان بررسی می کنیم. در مرحله بعد از مکان نصب سازه مورد نظرمان، نقشه و طرح های دقیق، کامل و با جزئیاتی را تهیه می کنیم. پس از انجام هماهنگی های لازم با مسئول اصلی پروژه، مدل سازه را انتخاب می کنیم. با پایان یافتن مراحل اتصال ستون ها و صفحات، هماهنگی های لازم جهت انتقال سازه ها به مکان پروژه انجام می گیرد. پس از انتقال دادن استراکچر و پوشش سازه چادری به مکان پروژه، مراحل نصب استراکچر ها آغاز می گردد. در مرحله آخر، پوشش پارچه ای سازه ها بر روی استراکچر ها نصب، و فضای مورد نظر ما مسقف می گردد.

کلمات کلیدی مهم:
سازه های چادری, انواع سازه های چادری, شرکت سازه های چادری, سقف سازه های چادری, سازه های چادری کششی, سازه های چادری سازینو, سازه های چادری در ایران,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *